• Om oss

Hälsingegården Björkede i Delsbo uppfördes 1871, en sällsamt vacker byggnad i herrgårdsstil. Nu är byggnaden renoverad och välkomnar på nytt gäster från när och fjärran. På Björkede sker mötet mellan det gamla och nya i en harmoni och skönhet som tilltalar. Vi har behållit den gamla rustika stilen med moderna inslag, allt för att göra din vistelse här så behaglig som möjligt.

Ett hus som fyllts med möjligheter.

Herrgården rymmer möjligheter för boende i ett av de åtta vackra gästrummen, vart och ett skapat med en speciell känsla som riktmärke. På Björkede finns även utrymme för konferens, utbildning och alla tänkbara eller rent av otänkbara  tillställningar i festens tecken.

Björkede kännetecknas av ett behagligt lugn som kommer väl till pass när er organisation söker en plats där ni kan vara helt avskilda. Björkede i sin helhet står då exklusivt till ert förfogande.

Du tar dig enkelt till oss med bil eller med tåg och buss.

Upptäck Hälsingland med oss

Cykla på slingriga vägar mellan glittrande sjöar, djupa skogar och blånande berg. Lägg därtill de vackra och välbevarade hälsingegårdarna, varav vissa är utsedda till världsarv, med dess unika historia och kultur.

Vi kan erbjuda magiska kanotturer på glittrande sjöar eller på vackra Svågan med sitt klara vatten och härliga sandbotten. Är du riktigt tyst kan du få se både bäver och älg utmed strandkanten. Vill du vara säker på att uppleva närkontakt med natur och djur rekommenderar vi ett besök på Järvzoo med sin handikappvänliga djurpark med lång böljande trätrottoar.